Nieuws

Terugblik herdenking 2022

Afgelopen 13 mei hebben we met de Stichting Herdenking Bombardement Moerdijkbrug weer een mooie herdenking kunnen organiseren bij het monument in Willemsdorp bij Dordrecht.

We mochten een publiek van meer dan 100 kinderen, nabestaanden en belangstellenden verwelkomen. Namens de Gemeente Dordrecht hield burgemeester Wouter Kolff een toespraak. Majoor Roël Boezen en kolonel Franka Teunissen van de Koninklijke Luchtmacht deelden hun persoonlijke gevechtservaringen.

De herdenking werd sfeervol en indrukwekkend opgeluisterd door een flyby van de Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht, met aan de stuurknuppel Gerard Moggré.

Als bestuur van de stichting zijn we trots en dankbaar dat we deze herdenking hebben mogen houden. Hiermee willen we allereerst de moedige slachtoffers herdenken, het verhaal doorgeven aan de toekomstige generaties en ook de geschiedenis van de meidagen in een breder licht trekken.

Onze dank gaat uit naar iedereen die deze herdenking mogelijk heeft gemaakt door zijn of haar hulp!

RTV Dordrecht was aanwezig en maakte een mooie reportage. Ook DordtCentraal.nl maakte een fotoreportage. Drechtsteden.net heeft de toespraak van kolonel Teunissen integraal beschikbaar gemaakt.