Het monument

Het monument ter nagedachtenis aan de bemanning heeft inmiddels een eigen verhaal. Jarenlang stond het gesteente op het gras naast de parkeerplaats achter het tankstation langs de A16. Omringd door zwerfvuil en toneel van chauffeurs die bij een sanitaire stop geen zin hadden om helemaal naar het nabijgelegen tankstation te lopen. Vlak voor het monument stond een gigantische vuilniscontainer.

Het had ook geen eigenaar; het was het resultaat van donaties van verschillende partijen. Rijkswaterstaat, de eigenaar van de grond, wist niet eens meer dat het er stond. Er moest naast gebouwd worden. Op steenworp afstand van het monument verrees een snellaadstation voor elektrische auto’s.

Dankzij de inzet van wethouder Rinette Reynvaan, burgemeester Brok en de ambtenaren op het Stadskantoor van de gemeente Dordrecht heeft het monument een waardige plek gekregen. Het monument staat in de berm van het fietspad Zuidzijde in het verlengde van de Rijksstraatweg te Dordrecht ter hoogte van Willemsdorp.

Bereikbaarheid

Door deze link te volgen, navigeert u regelrecht naar de nieuwe plek van het monument waar wij onze jaarlijkse herdenking organiseren: Monument T-V. U kunt ook de GPS-coördinaten gebruiken: 51.8111982, 4.6681439.

Komt u vanuit het zuiden over de A16? Neem dan afslag 19 Dordrecht-Willemsdorp en volg de borden voor Willemsdorp. Komt u vanuit het noorden? Neem dan op de A16 afslag 19 Dordrecht-Willemsdorp en volg de borden voor Willemsdorp.

 

Huidig

monument

Maart 2015

maart2015

Januari 2015

monument-Zuidpunt-660x371

September 2014

monument sept. 2014 (1)

sept