Nieuws

Bestuurswijziging

By 15 december 2021No Comments

Na het overlijden van Wim, afgelopen 14 mei, hebben we bestuurswijzigingen door moeten voeren. Wim is tot zijn dood voorzitter gebleven van de stichting. Een week voor zijn overlijden heeft Wim Daan Kaasjager gevraagd om deze rol op zich te nemen. Daan was al sinds 2014 betrokken bij het werk van de stichting en is in 2018 toegetreden tot het bestuur.

“Wim en ik hebben elkaar leren kennen in september 2014. Hij was bezig met de voorbereidingen voor de 75-jarige herdenking in de Grote Kerk van Dordrecht. Het klikte al gauw tussen ons.

Na de herdenking in de Grote Kerk zijn we contact blijven houden en is een mooie vriendschap gegroeid. We gingen samen naar (netwerk-) evenementen voor de stichting. Wim was van de persoonlijke verhalen en de anekdotes, ik vulde dat aan met achtergronden en technische kennis. Elke ontmoeting was een bruisende mix van deze dingen, en dat zijn goede herinneringen die ik koester.

Begin 2018 ben ik toegetreden tot het bestuur. De herdenkingen van 2020 en 2021, die we in besloten kring hielden, heb ik mogen leiden. Wim lag op beide gelegenheden in het ziekenhuis.

Kort wat over mijn eigen achtergrond. Ik ben 28 jaar en woonachtig in het Gelderse Asperen. In het dagelijks leven ben ik engineer bij een ingenieursbureau. Daarvoor heb ik de studie Luchtvaarttechnologie voltooid. De gebeurtenissen in de Meidagen van 1940 hebben mijn grote interesse. Tegelijkertijd leeft in mij ook de overtuiging dat we de tragedie van de geschiedenis moeten blijven doorvertellen.

 Wim heeft deze stichting nagelaten en wij mogen daar nu voor gaan zorgen. Geheel in de geest van Wim gaan we door, ook vanuit onze eigen motivatie om “nooit te vergeten.” Daarom neem ik de taak van voorzitter graag op me!